2019. augusztus 10., szombat

Webképregények Nyomában: 1. rész

Sziasztok!

Már napok, hetek óta keresek olyan webképregényt, amelyik nem csak érdekes történetet tartalmaz, de szép, letisztult stílusa is van, és szerencsére találtam is néhányat, amelyeket majd lassan megosztok veletek, hátha kedvetek támad valamelyikhez.

Ma az első webképregényt fogom megosztani veletek, amelyik számomra ajtót nyitott ebbe a webképregényes világba, és ez nem más, mint a Heartstopper.

40495957. sy475 Cím: Heartstopper - Szívdobbanás
Alkotó: Alice Oseman
Státusz: Folyamatban

Miről is szól a Heartstopper?

A webképregény két főszereplője, Nick és Charlie, Alice Oseman debütáló könyvének mellékszereplői, és ebben a webképregényben megismerjük az ő történetüket.
Charlie, aki nyíltan meleg, és szorongással küzd, próbál nem belehabarodni a rögbis legénybe, Nickbe.
Nick, akinek akkora szíve van, mint ő maga, nem számít arra, hogy egy nap betoppan az életébe egy fiú, aki miatt megkérdőjelezi a saját szexualitását.

Miért ilyen szerethető?

A webképregény stílusa egyszerű, fekete fehér. A rajzok egyszerűnek tűnnek, de ugyanakkor nagyon aranyosak is.
Ott vannak még a szereplők, akik (a főszereplők mellett) nagyon szerethetőek. Nem laposak, és mindegyikük egyedi színt visz a képregénybe.
A történet is aranyos, és könnyed, és az írónő elmondása szerint nem fogja beleírni Charlie evészavarát, bár a legutóbbi fejezetekben utal rá.
Bár a képregény témája általában vidám, és jókedvű, azért komoly dolgokat is magába foglal. Említettem Nick szexualitását, és például az a rész is annyira jól van megírva. Az összezavarodottság, a felfedezés, az elfogadás (mint Nick, mint az őt körülvevő személyek részéről), és végül a boldogság, hogy tudja ki is ő valójában, és hogy szabadon lehet az, aki.
Még egy plusz dolog, amit szeretek ebben a képregényben, hogy Alice ráadás mini képregényeket is közzétesz, ami vagy Nick és Charlie jövőjét mutatja, vagy egy alternatív univerzumba helyezi őket.

Hol olvasható a Heartstopper?

Angol nyelven:

tumblr  tapas

Hol vásárolható meg (magyar nyelven, 1-4 kötet):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése