2019. augusztus 26., hétfő

Webképregények Nyomában: 3. rész

Sziasztok!

Ma ismét egy webképregényes blogbejegyzést hoztam nektek, és azok, akik nem igazán kedvelik Pókembert, végre fellélegezhetnek, de ha vannak olyanok köztetek, akik szeretik a paranormális dolgokat, ez nektek szól.
Őszinte leszek, ezt a webképregényt nem szerettem az elején.
Az első 10 oldal után úgy gondoltam, hogy ez nem nekem való, de egy kis idő után újrapróbálkoztam, és lám, most ez az egyik kedvenc képregényem.
Ez pedig nem más, mint a Long Exposure.


Image result for long exposure comic vol 1Cím: Long Exposure
Alkotó: Kam 'Mars' Heyward
Státusz: Folyamatban

Miről is szól a Long Exposure?

Röviden, Mitch és Jonas újra egy suliba járnak, ami Jonas számára egy igazi kínszenvedésnek bizonyul, mivel Mitch pokollá változtatja majd az életét. Megint.
Bár egy iskolai feladat során a tanár összepárosítja őket, és így együtt kell dolgozniuk.
Ekkor történik az, hogy felfedeznek egy furcsa épületet. Miközben próbálják kideríteni, hogy mi is folyik ott, véletlenül szupererőkre tesznek szert.
A történet a kettejük kapcsolatát fejti ki, miközben próbálják megtanulni használni, vagy inkább kordában tartani az erejüket.
A képregényben komolyabb témák is megjelennek, amitől csak még jobb lesz a történet.

Miért ilyen szerethető?

Ebben a képregényben megvan minden, amit kívánhatnék. A humor, az izgalom, a kaland, a románc. Minden megtalálható benne.
Valamint ott van a másik nagy tényező, amiért imádom, az pedig a stílus.
Sem Jonas, sem pedig Mitch nem egy szőke herceg, de így is imádom mindkettejüket. A szereplők közül egyik sem kifejezetten gyönyörű, mégis annyira szerethetőek. Ott van még az is, ahogyan Mars felöltözteti őket. Nem csak a képregény stílusát szeretem, de a szereplőkét is. Mitch pólói a kedvenceim, és komolyan gondolkodom azon, hogy beszerzek magamnak is egyet belőlük.
Imádom azt is, ahogyan Mars a színeket használja. A képregény ugyanis fekete-fehérben van, de fontos eseményekkor megjelennek a színek, és ez annyira mássá teszi a képregényt.
A Long Exposure biztosan a top 3 kedvenc képregényeim között van.

Hol olvasható a Long Exposure?

tumblr ‖ tapas

Hol vásárolható meg?

Indyplanet

2019. augusztus 11., vasárnap

Webképregények Nyomában: 2. rész

Sziasztok!

A mai blogbejegyzés ismét az egyik kedvenc webképregényemről fog szólni, és a Heartstopperrel ellentétben ez színes, és sokkal letisztultabb.
Ez a webképregény pedig nem más, mint a Check, Please!

Image result for check, please coverCím: Check, Please!
Alkotó: Ngozi Ukazu
Státusz: Folyamatban

Miről is szól a Check, Please!?

A Check, Please! narrátora Eric 'Bitty' Bittle, egy vlogger, és a Samwell egyetem diákja.
Előzőleg jégtáncos volt, de ösztöndíjat kapott, miután beküldött egy videót egy hokimeccséről, ahol megmutatta a korcsolyás tehetségét.
Bitty a korcsolyázás/hoki mellett még imád sütni is, és ez egy fő téma a vlogjaiban.
Ugyanakkor rengeteget mesél a csapattársairól is, akikkel remek kapcsolatot alakított ki, mert vidám, kedves, és imádják, amikor süt nekik valami finomat.
A Check, Please!-ben szintén jelen van az LMBT is, mivel Bitty és az egyik csapattársa, Jack, is a szövetség tagjai.

Miért ilyen szerethető?

Az ember valójában átsuhan a képregényen, annyira magával ragadó.
Már csak maga a művészeti stílus odavonzza a tekintetet, és a szereplők, a történet már csak hab a tortán.
Rengeteg egyedi szereplő van (ugyanolyan egyedi nevekkel), és ettől életre kel az egész képregény.
Miközben a képregényt lapozzuk, látható, hogy az irónő mennyire szereti azt, amit csinál, és hogy a szíve és lelke is benne van ebben a projektben.
A képregény világának felépítése is jól átgondolt, és remekül van kivitelezve.
Ami még érdekessé teszi a képregényt, az az, hogy az írónő kreált egy twitter fiókot Eric részére, ahol Bitty bejegyzéseket oszt meg, mintha tényleg valós személy lenne. Bár az utolsó ilyen bejegyzés 2017-ben volt.
Még egy dolog, ami nagyon tetszik a webképregénnyel kapcsolatban az az, hogy az oldalak vízszintesen vannak elrendezve, ezzel is tükrözve Bitty vlogger stílusát, mivel így olyan, mintha egy videót néznénk.

Hol olvasható a Check, Please!?

tumblr ‖ weboldal

Hol vásárolható meg? (mindkét kötet, angol nyelven)

libristo.hu  ‖ enbook.hu ‖ bookline.hu

2019. augusztus 10., szombat

Webképregények Nyomában: 1. rész

Sziasztok!

Már napok, hetek óta keresek olyan webképregényt, amelyik nem csak érdekes történetet tartalmaz, de szép, letisztult stílusa is van, és szerencsére találtam is néhányat, amelyeket majd lassan megosztok veletek, hátha kedvetek támad valamelyikhez.

Ma az első webképregényt fogom megosztani veletek, amelyik számomra ajtót nyitott ebbe a webképregényes világba, és ez nem más, mint a Heartstopper.

40495957. sy475 Cím: Heartstopper - Szívdobbanás
Alkotó: Alice Oseman
Státusz: Folyamatban

Miről is szól a Heartstopper?

A webképregény két főszereplője, Nick és Charlie, Alice Oseman debütáló könyvének mellékszereplői, és ebben a webképregényben megismerjük az ő történetüket.
Charlie, aki nyíltan meleg, és szorongással küzd, próbál nem belehabarodni a rögbis legénybe, Nickbe.
Nick, akinek akkora szíve van, mint ő maga, nem számít arra, hogy egy nap betoppan az életébe egy fiú, aki miatt megkérdőjelezi a saját szexualitását.

Miért ilyen szerethető?

A webképregény stílusa egyszerű, fekete fehér. A rajzok egyszerűnek tűnnek, de ugyanakkor nagyon aranyosak is.
Ott vannak még a szereplők, akik (a főszereplők mellett) nagyon szerethetőek. Nem laposak, és mindegyikük egyedi színt visz a képregénybe.
A történet is aranyos, és könnyed, és az írónő elmondása szerint nem fogja beleírni Charlie evészavarát, bár a legutóbbi fejezetekben utal rá.
Bár a képregény témája általában vidám, és jókedvű, azért komoly dolgokat is magába foglal. Említettem Nick szexualitását, és például az a rész is annyira jól van megírva. Az összezavarodottság, a felfedezés, az elfogadás (mint Nick, mint az őt körülvevő személyek részéről), és végül a boldogság, hogy tudja ki is ő valójában, és hogy szabadon lehet az, aki.
Még egy plusz dolog, amit szeretek ebben a képregényben, hogy Alice ráadás mini képregényeket is közzétesz, ami vagy Nick és Charlie jövőjét mutatja, vagy egy alternatív univerzumba helyezi őket.

Hol olvasható a Heartstopper?

Angol nyelven:

tumblr  tapas

Hol vásárolható meg (magyar nyelven, 1-4 kötet):